U zadnjih nekoliko sezona vratila se i popularnost zelenila u cvjetnim dekoracijam i vjenčanom buketu. Naravno da i dalje puno pažnje poklanjamo odabiru cvjetnih vrsta ali ukoliko ste imalo skloni prirodnom te boho stilu poželjet ćete i zelenilo. Zelenilo pruža prirodnost, a ovisno koje vrste zelenila odaberete i stil dekoracija se bolje ističe. A koje to vrste zelenila odgovaraju pojedinom stili i dobu godine? Donosimo odgvoro n aovo pitanje uz važnu napomenu – zelenilo ima svoju cijenu, ponkead po komadu i veću od cijene cvijeta. Zelenilo nije detalj iz nečijeg vrta već pomno uzgojen i odabran detalj. Cijenite zelenilo!

Govoreći o zelenilu parovi koji više naginju klasičnim dekoracijama stavit će naglasak na cvijeće dok će moderni minimalisti rado odabrati opciju suhog bilja u kombinaciji sa svježim cvijećem i odabranim vrstama zelenila. A za ljubitelje boho stila zelenilo je savršeni detalj a odabirom i količinom te bojom zelenila kreira se i stil.

Proljetna vjenčanja – godišnje doba kada je sve napokon opet zeleno, glavna je inspiracija vrt a ljepota dekoracija posebno dolazi do izražaja uz grančice eukaliptusa, lovora i lovor višnje, nježneog plumosusa ali i tek zazelenjenih grančica.

Ljetna vjenčanja – sve je u cvatu a upravo zelenilo svakoj paleti boja daje na posebnosti. Ljepota izvire iz umijeća kombiniranja od svjetlih do tamnih i sjajnih zelenih vrsta. Birajte tropski tip zelenila, ali i listove maslinovih grana, listove hoste i hortenzije, paprat, eukaliptus – zelenilo koje je i manje osjetljivo na visoke temperature.

Jesenska vjenčanja – ah sve te palete jesenjeg lišća! Od žučkasto zlatnih do tamno crvenih, divan su detalj. U kominaciji s šumskim zelenilom, grančicama, bambusom, eukaliptusom i suhim travama vi ste na najbolji način opisali ideju vjenčanja u ovom godišnjem dobu.

Zimska vjenčanja – bor, jela, čempre, cedar… ovo je tek dio divne i mirisne zelene priče. Plavo srebrni eukaliptus, pa cinerarija, grančice s sezonskim bobicama i češerima, odličan su odabir!

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Martina Škrobot Photographt / Buketi Pixy With Love

 

Sve za vaše vjenčanje