Ovogodišnji Uskrs razlikuje se od svih do sada a razlog tome je pandemija koronavirusa koja nas je primorala da pripreme za druženje oko svečanog stola odradimo unutar vlastitog doma. A te pripreme mogu biti razlog za veselje svim ukućanima, razlog za kreativne rješenja na koja ćete biti izuzetno ponosni. Jer sigurni smo da svi u domovima imamo barem nekoliko sitnica koje će poslužiti kreiranju ugođaja i ljepoti svečanog stola. Svoje ideje za uređenje s nama je podijelila Maja Starek iz showROOM.design&events. “Odlučila sam se za prozračnu proljetnu kombinaciju boja – nježno plavu boju u kombinaciji sa sivom i bijelom, te detalje u bež boji pri izboru ubrusa jer se divno slažu uz zlatne tonove svijećnjaka. Na vam je da odaberete boje i nijanse prilagođene vašem interijeru ili jednostavno birajte vama omiljene boje od elemenata koje imte u kući.

Potrebne elementi za dekoraciju stola su:

– stolnjak i ubrusi

– proljetne rascvjetale grane 8 – 10 komada, dužine 30 – 40 cm

– mahovina

– uskrsnja jaja, po jedno jaje za tanjur + cca 15 komada za dekor

– dekorativna veća jaja (možete ih napraviti tehnikom kaširanja papira na balonu)

– proljetne lukovice ili cvijeće koje imate na balkonu ili u vrtu

– vazice – 3 komada

– svijećnaci 3 – 6 komada

Ubruse je potrebno u tanjure složiti u obliku gnijezda, te u njih položiti jaja i male cvjetne dijelove s proljetnih grančica.

Umjesto metalnih etažera možete koristiti i staklene podloške za tortu, ukoliko vam ni oni nisu pri ruci uvijek možete staviti tanjur na staklenu čašu ili svijećnjak i tako sami izraditi privremeni etažer. U etažere je potrebno položiti prije svega mahovinu i onda dodati lukovice, cvijeće i uskršnja jaja. Grančice obavezno staviti u vazice pune vode jer grane vrlo brzo upijaju vodu.

Svijećnjake koje imate kod kuće možete iskoristiti kao držače za uskršnja jaja, vrlo su dekorativni. Gnijezda možete napraviti od grančica drveta, te ih staviti u podlogu svijećnjaka i u njih položiti uskršnja jaja.

Želimo vam sretan Uskrs!

Stilizirala: Maja Starek, direcotr & head designer for showROOM.design&events

Maja s ponosom ističe svoje desetogodišnje iskustvo u području dizajna vjenčanja i eventa, stiliziranja i florističkog izražaja, radi kao dizajner vjenčanja, suradnik je Adria Medije Zagreb u kampanjama Sajma vjenčanja, magazina Vjenčanja i Story vjenčanja. Stručni je suradnik akademije Organizator vjenčanja i partner brojnih vodećih tvrtki za organizaciju vjenčanja u Hrvatskoj.

Fotografije: Petra Mamić

Sve za vaše vjenčanje