Tako jednostavne a tako dojmljive, bio bi najjednostavniji opis ovog cvijeta koji dospijeva u hladnim zimskim mjesecima i potiho najavljuje proljeće.

Ukoliko ste u potrazi za cvjetom koji će biti primjećen zbog svoje jednostavnosti ali i ljepote, posebice ukoliko planirate vjenčanje u zimskim i proljetnim mjesecima, odaberite anemonu. Jezikom cvijeća, anemonu bi opisali kao cvijet koji simbolizira zaboravljenu ljubav, ali i uzubuđenje zbog nečeg u budućnosti. Privlači svojim velikim laticama, naglašenom sredinom, dojmom krhkosti te čarobnom paletom boja. Dok većina mladenki rado odabire bijele anemone (posebice one s crnom sredinom su vrlo atraktivne), ne zaboravite da anemone očaravaju ružičastim te ljubičastim nijansama. Ovaj se cvijet slaže i s drugim cvjetnim vrstama, kao što su ruže i ranunkule, ali božuri, ali i to da se savršeno uklapaju u jednostavan, rafinirani bridal stil.

Ljepota ovog cvijeta je da dospijeva s početkom zime te je divan detalj za zimska vjenčanja za koja se često misli da nemaju cvjetni izbor. Ali uz anemone tu su i ranunkule, mini narcice, prve grančice mimoza…

Tekst M.R.

Sve za vaše vjenčanje