Nakon nekoliko sunčanih i toplih vikenda, krajem prošlog tjedna dočekalo nas je hladnije vrijeme i niže temperature, što se odmah odrazilo i na modne izbore naših špicerica.

Poneke hrabrije dame odlučile su se za kraće suknje ili haljine, ali na špici su protekli vikend dominirale jakne, kaputi i duge hlače.

Najbolje modne kombinacije i ovaj put je zabilježio Storyjev fotograf Robert Gašpert.

Brojne trendsetterice na špici odlučile su se za vječni klasik, osobito za hladnije dane, traper. Većinom su se nosile traperice raznih krojeva i tonova, a neke dame su izabrale nenametljiv trend koji ćemo često viđati ovog proljeća- traper od glave do pete.

Ovaj nenametljivi trend već se duže vrijeme viđa na street style fotografijama iz svjetskih metropola, a sve češće ga viđamo i na zagrebačkoj špici

Traper kombinacije naših špicerica pogledajte u galeriji: 

Robert Gašpert Traper kombinacije na zagrebačkoj špici

Ne zaboravite, nošenjem trapera zadnje srijede u travnju diljem svijeta šalje se glasna poruka podrške žrtvama seksualnog uznemiravanja i nasilja.

Ovogodišnje izdanje Denim Daya odvija se u razdoblju u kojem je u Hrvatskoj seksualno uznemiravanje i nasilje kao tema u fokusu javnosti. Upravo kroz tu temu društvo je dobilo priliku osvijestiti koliko je žrtvama teško progovoriti, koliko je prisutan strah i sram, ali i nepovjerenje u sustav kao i u okolinu koja nerijetko umjesto da ohrabri i pruži bezrezervnu podršku, propituje ulogu žrtve i nasilnika.

Denim Day je globalni pokret koji se obilježava još od 1998., a magazin Story je u suradnji sa Ženskom sobom 2021. pokrenuo podršku ovom pokretu kao izraz prosvjeda protiv okrivljavanja žrtava i destruktivnih mitova o seksualnom nasilju nad ženama te s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti borbe protiv sekundarne viktimizacije žrtava seksualnog nasilja.

Što se još nosilo na zagrebačkoj špici, pogledajte u galeriji: 

Robet Gašpert Špica, 20.4.2024.

Robert Gašpert, Robert Gaspert Špica 2 22.4.2024.