Večeras počinje prva polufinalna večer Eurosonga koja se održava u švedskom Malmöu. Natjecanje će se održati kroz tri večeri, a samo finale predviđeno za subotu 11. svibnja.

Kroz sve tri večeri vodit će nas dvije poznate Šveđanke - Malin Åkerman i Petra Mede.

Glumica Malin Åkerman svjetskoj javnosti i najpoznatija, budući da je glumila u mnogim holivudskim filmovima. Rođena u Stockholmu, odrasla u Kanadi, a danas s obitelji živi u Los Angelesu.

Tijekom glumačke karijere pojavila se poznatim filmovima poput: 'Prisila na brak', 'Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta', 'Nevolje u raju', 'Čuvari', 'Zavodnik'...

 Navikla je nastupati i na pozornici i na ekranu, no vođenje Eurosong za glumicu sasvim je novi pothvat.

'Ne mogu opisati svoje osjećaje. Jako sam uzbuđena i pomalo nervozna, ali u pozitivnom smislu. Uvijek mi se sviđao Eurosong, biti dio ovog fantastičnog showa zajedno s Petrom je ostvarenje sna. Osim toga, Petra je jedna od najsmješnijih žena koje sam ikad upoznala', rekla je Malin za Eurovision.tv.

Petra Mede jedna je od najomiljenijih švedskih televizijskih voditeljica i komičarki. Vodila je i švedski izbor za pjesmu Eurovizije Melodifestivalen, a ovo će joj biti treći put da vodi Eurosong.

Vodila ga je 2013. godine i tada je bila međunarodno hvaljena, a zatim se 2016. ponovno vratila toj ulozi.

'Zamislite da ponovno dobijete priliku voditi Eurosong. To je tako nevjerojatna čast. Nakon što sam ga prvi put sama vodila, a zatim s divnim Månsom Zelmerlöwom uz sebe, sada se jako veselim suradnji s Malin. Ne poznajemo se otprije, ali smo se već par puta srele i već me potpuno kupila. Bit će mi zadovoljstvo raditi s njom', rekla je Petra.

Podsjetimo, Marko Purišić poznatiji kao Baby Lasagna večeras će se borit za ulazak u finale Eurosonga. Ako je vjerovati kladionicama, imamo najveće šanse za ulazak u finale, ali i pobjedu.

HRTi_-_2024-02-25_21.31.03.png
HRT 

S obzirom na to da se podaci na kladionicama mijenjaju iz sata u sat, bilo je i za očekivati da će nas na dan polufinala dočekati promjena na kladionicama. Ali promjena na bolje - Hrvatskoj su porasle šanse za pobjedu. U ponedjeljak su bile 28 posto, a u utorak oko 10:30 su nam kladionice davale 30 posto šanse za pobjedu.